Godmorgon!

Godmorgon!


Jag hade tänkt gå ut ett tag och ta lite fina foton:) Det var ett tag sedan nu och inte är det sjukt fint väder, klart och så. Jag har precis duschat och använt mitt nya shampoo och ansiktstvätt. De luktar båda väldigt gott! Mmmmm..

Puss&hej

Nä, man kanske...

Nä, man kanske...


ska ta och lägga sig? Jag vet att jag ändå bara kommer slå på Tv:n men ändå. CSI går väl alltid nu för tiden :) Jag förändrade lite bilder som jag tagit under sommaren med mitt nya makro objektiv!! Sjukt svårt att använda eftersom det inte finns någon autofokus på det.. Men men, man lär sig!

Här kommer två bilder!!


Typ ett kollage;) Foto: Fridaemely


Foto: Fridaemely

Otur..

Otur..


var precis vad jag drabbades av när jag satt i soffan och kollade på bingolotto som inte var bingolotto egentligen utan eldsjälar-galan.. Jag vann ingenting! :( Höhö, knäppt. Men det är ju trevligt när vanliga människor uppmärksammas och får pris och så! Det ända jag någonsin vunnit är två VIP-biljetter till Idol 2009 i Malmö Arena.. Men oturen var att jag satt på förrepet till Idol när jag vann dem.. Jaja, man ska väl inte klaga. Jag har tänkt på det att de som vinner alltid kommer från ställer man aldigt hört talas om?! Eller, äre bara jag som är dålig på geografi? Jag som ville vinna en kryssning till västindien!! Men så blev det icke!

Nu ska jag redigera lite bilder i photoshop!

Återkommer snarast !


Foto: Fridaemely , Grekland, Lefkas ;)

Bingolotto....

Bingolotto...


här kommer jag! Nu klockan åtta äre bingolotto som gäller. Det var sjukt länge sedan sist så det ska bli kul (förhoppningsvis).. Jag hoppas vinna en bil eller en resa till ett fett varmt land!! :)





Puss&hej



Idag kom...

Idag kom...


H&Ms vår- och sommarkatalog. Det är något konstigt som händer med mig när jag tittar i klädkattaloger. Kläderna ser alltid mycket snyggare ut än vad de egentligen är på mig ;P hehe. Nä, men det är alltid något som blir fel och så kan man inte bestämma sig för vilken färg man vill ha så tar man två av samma i olika färg och sen stämmer inte alls färgerna med vad katalogen visat.. SÅÅÅ TYPISKT!!

Men jag är ganska säker på att jag ska ha ett par skor till sommaren men jag får nog beställa de snart annars tar de väl slut som vanligt.. Nu ska jag kila till affären med mamma. Hon glömde tina skinkan till pastasåsen så det blir natchos i ugnen istället !! Yhey!

XoXo höhö

P.s Här kommer lite grejer jag fastnade för i katalogen ;)


Åh, jag vill...

Åh, jag vill...


Så gäran åka iväg till ett varmt ställe! Jag såg att fritidsresor nu har hotel med vattenland. Det hade inte varit helt fel. Jag är lite kluven till om man ska åka på en charter till eller om man istället ska åka som backpacker? I sommras var jag på Kreta med Tobias och det var hur mysigt som helst. Vi var där en vecka och blev sjukt bruna. Men i och med att vi båda två går ut till sommaren hade det kanske varit roligt att åka bort en längre tid och besöka olika platser i ett land. Jag tror att Thailand skulle varit fett ball...

Men först och främst måste jag hitta ett jobb som är lite mer seriöst än det jag har nu.. Det kan ju bara bra om man får jobba mer än två gånger i månaden!


C'ya :)

TOday

Hej!

Idag har jag varit på lunch med två vänner i stan. Vi gick på ett thaiställe där vi åt tre rätter:) Det va sjukt gott! I julklapp fick jag bland annat ett par skor jag önskat mig. WIHOW! jag kom på att snart måste jag ta tag i det här med körkortet.. Humm, eller måste jag det?





Här är skorna:)
´Crazy Frittz´

julbak

JULBAK



Jag gick upp 12 och då började jag göra chokladknäck som blev väldigt GOD ! Igår gjorde jag och Tobias gräddkola som vi packade in i cellofan och satte tomte-klistermärken på. De blev sjkut snygga och goda:) Igår var jag också och såg Avatar på bio. Den var väldigt fräckt gjord. Fattar att det har kostat några miljader att göra den...








Hejsvej

P.s Två dagar kvar till julafton!

Tobias & Jag

Frida & Tobias



Idag var jag och Tobias i Malmö för att köpa lite grejer. Jag skulle bland annat köpa knäckformar och muffinsformar till julbak. Jag hittade väldigt fina rosa knäckformar och hjärtmönstrade muffinsformar på Lagerhouse. Jag köpte desutom en röd kofta från Zara som jag tänker har tillsammans med mina nyinköpta byxor på juafton! Tobias köpte paketpapper med julkulor och orange presentsnöre. En gubbe som talade engelska kom fram till oss på gågatan och bad och att få ställa några frågon. Tobias gick tvärt förbi och han skrek efter oss " I am not a terrorist!". Konstigt tycket vi..



Puss på mysvädert!! Nu längtar jag till julafton.

Kategori: Guiden

Jag har denna veckan försökt få klart kategorin guiden som är den viktigaste delen av hemsidan. Jag bestämde mig för att använda mig av rörliga bilder som förtydligar hur man ska gå till väga istället för bara stllbilder. Detta tar då lite längte tid än om jag bara skulle lagt in blider. Jag gär de rörliga bilderna i Flash. Än så länge har jag gjort tre stycken rörliga bilder.

Jag vill också visa hur man enkelt kan göra ett mönster som man vill trycka. Jag tänkte visa det sättet jag brukar göra på. Först tog jag Screenbumpar medan jag gjorde ett mönster i datorn men det blev inte så bra.

Jag ladde istället ner ett gratisprogram som heter My Screen Recorder. Jag tänker spela in på min skärm när jag gör ett mönster istället och sedan lägga upp hela fimen på min guide. Jag vet inte riktigt hur man lägger upp filmer med HTML-koder än men det får jag ta reda på!

Vecka 51

Det jag ska hålla på med denna vecka är själva kategorin "guiden" ( den viktigaste delen ). Jag tror att en del av jullovet kommer att användas till detta också. Jag har inte följt min projektplan till punkt och pricka då jag har ägnat mer tid åt de andra kategorierna är beräknat. Men Som tur är har jag ju satt vecka 51 fri så det är bara att jobba på! Jag har börjat göra rörliga illustrationer i Flash som ska hjälpa besökaren att förstå hur den ska gå tillväga. På så sätt får jag in något annat än text i guiden. Ett annat alternativ hade varit att filma men jag tror att detta blir väldigt tydligt för åskådaren.

Jag har fixat så att en testperson ska testa guiden nu på jullovet så den måste bli färdig snarast!

 


Keep It Simple Stupid!

En sak jag har lärt mig är att det är mycket enklare att lägga upp varje inlägg dirket när jag skrivit det för annars kanske de kommer i fel ordning! Detta inlägget ska vara före det under...

 

Idag på webbdesignen har vi gått igenom hur man lägger in flashklipp i html-sidor. Jag tänkte att jag skulle fräcka till sidan lite med hjälp av detta. Jag tänkte mig att en stor rubrik skulle finnas i varje kategorisida. Denna rubrik ska skriva fram sig själv.

För att göra det lite lätt för mig och dess utom få en klar struktur på hemsidan har jag använda mig av en och samma utseende på varje kategori-sida. Jag tänkte mig en ruta som är 500px bred och 200 px hög. I denna finns all information som jag vill nå ut med till besökarna. Sedan är det bara att kopiera över koderna till de olika kategorisidorna. Som Mickey säger Keep It Simple Stupid!


Logg

Efter en och en halv lektion har jag äntligen skrivit färdigt koden för fönster med en del klydd då jag vill ha det precis som jag ser det framför mig. Pilarna som gör att man kan gå upp och ner blev rosa medan allt annat runt omkring blev vitt. Jag är väldigt nöjd men är lite orolig för att det är för lite färg? Men samtidigt så behövs det inte alltid en färgbomb även om det är fint.

Jag började med att ta texten som jag tidigare skrivit om screentryckets historia och bakgrund. Denna lade jag in i rutan som jag gjort. Länkarna blev i kategorierna placerade på en rosa linje ovanför rutan. Jag lade sedan till flash-klippet. Jag tog dessutom bort den otroligt fula svarta lisen som jag inte vet var den kom ifrån!

Här under är tre steg till resultatet:

 

 

 

 

 

 

Vill bara visa pilarna lite närmre också!

 


Hemsidan

Jag har nu bestämt mig för hur de olika kategorierna på hemsidan ska vara placerade och så klart vilka de är. Detta är vad jag tänkt mig:

 

·         Start

·         Guiden

·         Logg

·         Om mig

·         Blogg

·         Om Screentryck

 

Jag funderar på om kategorin ”om mig” och ”blogg” ska vara med egentligen. Men jag tror att det kan bli bra så faktiskt.

Kategorierna har jag valt att placera som skärmbumpen nedan visar. För att dela av från det som senare skall komma på höger sida har jag satt in ett svart streck.  Jag har använt mig av ett css-skript för att få all text och länkar i samma färg och typsnitt. Jag har också lagt på en lite mörkare färg på länkar som besökaren redan trycket på en gång.

 

 

För att hemsidan ska bli intressant för besökaren tänkte jag ha ett antal bilder på förstasidan som ger inspiration. I Photoshop fick jag på webbdesignen lära mig hur man gjorde ett fotoalbum på lätt sätt. Jag använde mig av detta och resultatet blev så här:

 

 

Bilderna är bara testbilder. Vissa är ju lika dana och det är inte tänkt. Jag lade hela ”webbsidan” i mitten av webbläsaren för att det inte ska bli konstigt för de som öppnar hemsidan i en annan upplösning än mig.



Nu kommer loggarna upp!

Nu har jag börjat med min hemsida. Tidigare har jag suttit på webbdesignlektionerna och testat lite olika stilar och typsnitt. Men nu tros jag har kommit fram till färg och typsnitt. Det blev typsnittet Calibri och färgen ljusrosa med vit bakgrund. Egentligen är det ju inte detta som är viktigt utan hur guiden blir.


Idé-torkan över?


RSS 2.0